Nennius historik

Logen Nennius instiftades den 1 juni 1953. Då samlades 33 bröder av olika grader under ledning av dåvarande Hög Ädel Stor Ärk Wiktor Denward i ordenssalen Prinsgatan 10 här i Boden för att bilda och instifta logen Nennius av FGDO. Högtidligheten öppnades av vår moderloge Morvin som har sitt säte i Luleå

Efter att ha bedrivit vår verksamhet i olika lokaler,flyttade 1977 vi in i Druidgården på Läroverksgatan 3 i Boden som idag utgör vår mötesplats. Vi är i dag ca 117 bröder i Nennius.

Logen fick sitt namn efter Nennius som var en munk och historieskrivare i Wales på 800-talet. Han har givit oss den första versionen av sagan om kung Arthur (alltså sagan om kung Arthur och Riddarna kring runda bordet). Denne munk antas även vara författare till Historia Britonium.

Till vår loge finns även en damklubb knuten. Damklubben bildades den 12 november 1953 och medlemmarna är hustru/sambo till bröder i logen. Nennius damklubb är en egen organisation med fristående verksamhet. Damklubbens samverkan med och stöd till logen Nennius har alltid varit och är av stor betydelse för trivsel o trevnad i vår verksamhet och i logegården.