Druid-orden fick sitt fäste i Norrbotten år 1934 när dåvarande O.D.O. (Old Druid Order) instiftade Logen Jupiter i Luleå. Den 18 juni 1941 övergick Jupiter från O.D.O. till F.G.D.O. och bytte därmed namn. Logen Morvin konstituerades och dess Lund invigdes i ”Odd-Fellows-huset”på Smedjegatan i Luleå. Vår moderloge var Logen Polstjärnan i Kramfors.

Den stora drömmen var alltid att få flytta in i egna lokaler. Efter många års forskning och undersökning av olika objekt började vår förhoppning infrias då gamla ”Skogshyddan”på Bergviken förvärvades. Den första tanken var att restaurera fastigheten men det visade sig vara en bättre idé att riva och bygga en ny fastighet på tomten. Bygglov söktes i juli år 1986 – men på grund av överklaganden i alla instanser fördröjdes byggstarten ända till augusti 1994.

I oktober året därpå stod den nya fastigheten ”Morvingården”äntligen klar! Två våningar med 12 lägenheter och en suterrängvåning med logelokal – Lund,festvåning och fullt utrustat kök i restaurang-klass. Äntligen hadde vi fått en samlingspunkt för vår Druidiska verksamhet och ett hem för vår brödragemenskap!

Fastigheten drivs som ett aktiebolag – Morvingården Fastighetsbolag – och äges av Logens bröder.